Veselice – loučení s prázdninami – 27. 8. 2016


Pocha: T-M
Hospoda: pípa a párky na návsi.

 

Sdružení sportovců a dobrodruhů všeho druhu „Kotržina“ pořádá tuto atrakci každým rokem a pokaždé trochu jinak. Vždy hraje hlavní roli rozhledna a zpravidla se na ni, v rámci různých soutěží. Letos jsme byli výběhu ušetřeni, protože paralelně probíhal v Blansku půlmaraton Moravským krasem a většina chrtů byla tam.

Celkem nás seskočilo 6, první výsadka startovala z Tuřan a užila si krásný přelet. Druhá potom z Kotvrdovic a do hladiny vystoupala nad Moravským krasem, s kýčovitými pohledy na oba žleby, Macochu a krásné krasové louky, kopce a pole.

Plocha byla celkem snadná, jediné riziko bylo elektrické vedení podél cesty, které bylo třeba přelétnout trochu nízko, abychom nepřistáli moc daleko od diváků. Pořadatelé se vyznamenali, když nám první pivo vrazili do ruky dřív, než lehnul padák na zem. Užili si ho tedy jen tři, protože první výsadka se rozhodla zabalit a s letadlem se vydat ještě zpět do Brna a uchrtit další seskok na Zvonařce.

Na Rozhledně pak účastníci akce slaňovali a večer byla významná akce na návsi. Soutěžilo se ve střelbě ze vzduchovky, kde jsme sice postoupili do slosování, ale los nám hlavní cenu, 50l Černé hory, nepřál. Hlavním bodem pak bylo slavnostní odhalení veselického orloje. Nemuseli jsme děla apoštoly, jako loni. Tentokrát orloj ideově vycházel z toho brněnského, jen byl vylepšený o páru, klesající z hrotu na zem.

Přespali jsme na hřišti, kam nám ráno hlavní pořadatel Hercna přinesl domácí smažená vajíčka až do „postele“ a odjeli na připravených kolech do blanenského údolí. Tedy – parahospoda, jak má být!

 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *